Telefon: 0524-23456

Skördetid på Gullmarsgården

Idag har de boende skördat de grödor de sådde under våren.

Under våren gjorde de boende i ordning olika drivbänkar. Först byggdes de, sen fylldes de med odlingsjord. Potatis sattes i några, i andra frösåddes olika kryddor och vi provade också att så andra grönsaker.

Under sommaren har grödorna växt till sig och nu var det dags att skörda. Det blev mycket potatis! De boende fick själva gräva fram potatisen och fick tillfredsställelsen att ta vara på det de sått. Några stora pepperonis skördades också. Och på kvällen kunde de sätta sig till bords och äta egenodlad mat. Kocken Anna var med ute på gården, liksom aktivitetsansvarig Peder, men de boende utförde sysslorna.

Kryddorna hade växt sig höga och klipptes nu av. En del äts som färska, andra hängs på tork för att kunna ätas i vinter.

Det blev en positiv dag utomhus.

Kommentera

Om Gullmarsgården

Gullmarsgården erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att bemöta de boende på ett förtroendefullt sätt.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet. Vi ser människor förändras!

Mer om Gullmarsgården


Webbplatser inom verksamheten

Ur dagboken

 • renovering
  Fasadrenovering
  Under sommaren 2018 fick Gullmarsgården en ny kostym. Nya fönster har satts in...
 • växthuset prunkar
  Växthuset prunkar!
  Växthuset som vi byggde i början av maj är nu en fröjd att...
 • växthus Gullmarsgården
  Växthusbygge
  Nu bygger vi växthus på Gullmarsgården. Vi planerar att växthuset är klart inom...

Adress & hitta hit

Gullmarsgården
Gläborg 66
455 91 Munkedal

Tel: 0524-234 56
E-post: info[@]gullmarsgarden.se
Org.nr: 556794-4094

Hitta hit