Telefon: 0524-23456

Om oss

Om oss

matlagningGullmarsgården AB drivs i samma regi sedan 2004, av företaget CR Bengtler AB, som leds av Rickard Bengtler. I företagsgruppen ingår också utslussningsboendet Kung Rane AB.

Gullmarsgården byggdes 1936 och har alltid inrymt boendeverksamhet. Numera finns plats för 22 boende, fördelat på en huvudbyggnad och ett annex med träningslägenheter. Företagsgruppen har också ett antal referensboenden i trakten. De personer som flyttar vidare till dem har möjlighet att fortsätta hålla kontakt med personalen.

Verksamhet

Boende för vuxna med missbruk och psykiatriska diagnoser. Vår specialitet är samsjuklighet.

Vi erbjuder en vårdkedja av boende:

 • Kollektivboende på Gullmarsgården
 • Prova på-boende i träningslägenhet – Gullmarsgården
 • Boende i enskild lägenhet – på Kung Rane
 • Utslussningslägenhet/referensboende i närliggande samhällen, där den boende hyr av oss i andra hand, hos en ordinarie hyresvärd.

Detta underlättar också för socialtjänsten, då vi löser hela boendekedjan av korttidsboende. En relation skapas och vi kan hjälpa till under lång tid och under flera boendesteg.

Medarbetarna

Personalen är en viktig del i vår behandlingsframgång. Vi har en trofast och stabil personalgrupp med stort engagemang och ett jordnära sätt. Läs mer om vår personalstyrka här.

Investeringar

Företaget återinvesterar regelbundet i verksamheten, både gällande fastigheterna och gällande kompetens. Vi har precis renoverat träningslägenheterna på Gullmarsgården. Även boendet Kung Rane förnyas, där har en av byggnaderna färdigställts med 12 nya lägenheter på 36 kvadratmeter vardera, alla med eget badrum. Dessa lägenheter tas i bruk hösten 2016.

Vår verksamhet följs upp

Vi deltar i Kvalitetsindex via SSIL –  För vård och omsorg (tidigare hette de Skandinavisk sjukvårdsinformation). Kvalitetsindex är ett kundnöjdhetsindex; SSIL ger oss information om hur uppdragsgivaren och klient/anhörig ser på vår verksamhet. De intervjuar alla våra placeringar som önskar medverka. Resultatet blir en riksundersökning, där vi får en jämförelse mellan vår verksamhet och övriga intervjuade verksamheter.
Här kan du läsa några av våra omdömen i SSIL.

Arbetsgivarorganisation

Gullmarsgården AB, Kung Rane AB och CR Bengtler AB är medlemmar i Almega, sektion Vårdföretagarna, en arbetsgivarorganisation där branschområdet vård- och behandlingsverksamhet omfattar drygt 2 000 medlemsföretag som bedriver vård och omsorg i privat regi, som vårdcentraler, närsjukvård, sjukhus och sjukhem. Här finns också företag som arbetar med behandling av missbrukare, HVB-hem och familjehem. Via Almega har vi kollektivavtal med SSR, Vision och Kommunal.

Vi gör skillnad

Vi gör skillnad och det vill vi fortsätta med! Idag jobbar 170 000 medarbetare på 12 000 privat drivna vård- och omsorgsföretag. Varje dag bidrar vi till högre kvalitet, ökad tillgänglighet och större mångfald. Vi kallar det modern välfärd. Men nu är hela vår bransch hotad. Och du berörs.

vi gör skillnad kampanjbild

Om Gullmarsgården

Gullmarsgården erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att bemöta de boende på ett förtroendefullt sätt.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet. Vi ser människor förändras!

Mer om Gullmarsgården


Webbplatser inom verksamheten

Ur dagboken

 • renovering
  Fasadrenovering
  Under sommaren 2018 fick Gullmarsgården en ny kostym. Nya fönster har satts in...
 • växthuset prunkar
  Växthuset prunkar!
  Växthuset som vi byggde i början av maj är nu en fröjd att...
 • växthus Gullmarsgården
  Växthusbygge
  Nu bygger vi växthus på Gullmarsgården. Vi planerar att växthuset är klart inom...

Adress & hitta hit

Gullmarsgården
Gläborg 66
455 91 Munkedal

Tel: 0524-234 56
E-post: info[@]gullmarsgarden.se
Org.nr: 556794-4094

Hitta hit