Telefon: 0524-23456

Gullmarsgården i korthet


Gullmarsgarden-0862

Rummen

Rummen anpassas till de boende och är möblerade. Den som vill har möjlighet att prägla sin boendemiljö utifrån egna önskemål och/eller med egna möbler. Bredband finns i alla rum och möjlighet finns till egen dator på rummet om så önskas.


 Mötesplatsen

Alla boende har också möjlighet att använda Gullmarsgårdens aktivitetshus, Mötesplatsen. Där finns ett styrketräningsrum, pingisbord och biljardbord samt en biblioteks- och soffdel där man kan samlas. Personal finns på plats två eftermiddagar i veckan för gemensamma aktiviteter såsom bakning, snickeri, handarbete, odlande etc.

Gemensamma ytor

Gullmarsgården innehåller väl tilltagna gemensamma utrymmen där man kan titta på tv eller film eller spela spel tillsammans. Det finns också flera uteplatser att välja bland.


Aktiviteter

Vid 4 tillfällen per vecka har vi så kallade handlingsturer. Då har de boende möjlighet att åka med till Munkedal och göra inköp eller utföra ärenden.

Vi har även större utflykter flera gånger per månad. Under sommaren sker det varje vecka. Här finns det möjlighet för de boende att påverka valet av resmål. Det kan vara vandringsturer, bilturer, utflykter till närliggande utflyktsmål såsom Dalslands kanal, Nordens Ark med flera. Fikastunden är oftast en uppskattad del av utflykten.

Vi samarbetar med Svenska kyrkan som erbjuder gudtjänst på Gullmarsgården varannan vecka.

Gullmarsgården har nära till kommunikationer, affärer och annan service som de boende kan nyttja själva.

Måltiderna – mat från grunden

Våra kokerskor lagar all mat från grunden, vi köper alltså inte in några halvfabrikat. Maten serveras i vår gemensamma matsal och följer ett fast schema under dagen som återupprepas varje dag. Detta för att skapa ett hållande och en trygghet för de boende.

De som bor i lägenhet har möjlighet att laga sin egen mat men även att äta gemensamt med de övriga.


Om Gullmarsgården

Gullmarsgården erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att bemöta de boende på ett förtroendefullt sätt.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet. Vi ser människor förändras!

Mer om Gullmarsgården


Webbplatser inom verksamheten

Ur dagboken

 • renovering
  Fasadrenovering
  Under sommaren 2018 fick Gullmarsgården en ny kostym. Nya fönster har satts in...
 • växthuset prunkar
  Växthuset prunkar!
  Växthuset som vi byggde i början av maj är nu en fröjd att...
 • växthus Gullmarsgården
  Växthusbygge
  Nu bygger vi växthus på Gullmarsgården. Vi planerar att växthuset är klart inom...

Adress & hitta hit

Gullmarsgården
Gläborg 66
455 91 Munkedal

Tel: 0524-234 56
E-post: info[@]gullmarsgarden.se
Org.nr: 556794-4094

Hitta hit