Telefon: 0524-23456

Vården

Vården

Vård och välmående står i centrum på Gullmarsgården.


medicinlista

Mediciner

När man bor på Gullmarsgården har man inte själv hand om sina mediciner. Vi har ett så kallat medicinövertag. Som boende får man sin medicin tilldelat sig under de tider som läkare ordinerat. All vår medicinhantering sammanställs, dokumenteras och övervakas av vår psykiatrisjuksköterska Anders.


pratbubblor

Samtalsbehandling

Vi arbetar aktivt med samtal. Vi använder oss både av oförberedda samtal i stunden samt regelbundna bokade samtal. Kontaktmannaskapet innehåller kartläggande och stödjande samtal. Vi erbjuder även återfallsprevention.


huvud

Psykiatriker

Psykiatriker finns att tillgå för vår sjuksköterska, som en förlängd del av vårt personalteam. Denna upparbetade kontakt ger kontinuitet i vårdkontakterna om och när de behövs.


Burk för piller

Hos vårdcentralen

Gullmarsgården har ett nära samarbete med den lokala vårdcentralen där de flesta prover tas och bedöms. Vår vårdpersonal har i uppgift att övervaka proverna och värden såsom blodtryck och insulin i förekommande fall. Detsamma gäller omläggning av sår eller andra liknande vårdkrävande insatser.
Hygien

I vården av de boende finns också arbetet med hygien där allt sker efter en individuell kartläggning av de boendes behov. Här genomförs bedömning av den egna hygienen så att den har en fullgod nivå såsom regelbundna duschningar, tvättning av kläder och sängkläder.


fönstervy

Drogfrihet

Arbete med drogfrihet är en stor del av arbetet med de boende. Vi har ofta rumsbesiktningar för att stävja tillhåll. Vi tar både regelbundna och oregelbundna övervakade drogtester samt öppnar de boendes post vid misstanke om införsel av droger. Vi skriver då ut de som uppvisar ett beteende som inte är förenligt med drogfrihet.


Sysselsättning

För att skapa en annan identitet än drogande är det viktigt med sysselsättningar. Vi erbjuder motion både i vårt egna gym och power walks. Vi har också avtal med anläggningen Tumlaren; hit åker vi med de boende för bad, bastu, havsbad och gymträning. Vi skapar sysselsättningar på Gullmarsgården i och runt boendet för att skapa en meningsfullhet för de boende, inklusive utflykter i närområdet. Är man arbetsför finns också möjlighet till praktik på önskad praktikplats. Personal finns också tillhands till förmån för stöttande samtal om behov finns.


schematavla

Dokumentation och kontaktperson

Varje boende får en personlig kontaktman i personalen. Denna person finns till hands för samtal och stöd. Personen för också anteckningar om vårdinsatserna, sköter kontakterna med den boendes vårdinstanser och skjutsar dit. Dokumentation: Vi använder det digitala journalsystemet ISOX. För varje boende skapas en månadsrapport som sänds till beställaren. Vi tänker på GDPR i våra dokumentationsrutiner.

Placeringsrådgivning

Välkommen att kontakta oss om en placering. Vi rådgör gärna och svarar på frågor.
Telefon: 0524-234 56
Tillgänglighet: Kl. 08-21.

Boka plats här!

Här kan du som handläggare skicka in din platsförfrågan så kontaktar vi dig samma dag.

SSIL-omdömen

Vi deltar årligen i SSIL:s kvalitetsundersökning.

Här kan du se SSIL-omdömen för Gullmarsgården.

Om Gullmarsgården

Gullmarsgården erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att bemöta de boende på ett förtroendefullt sätt.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet. Vi ser människor förändras!

Mer om Gullmarsgården


Webbplatser inom verksamheten

Ur dagboken

 • renovering
  Fasadrenovering
  Under sommaren 2018 fick Gullmarsgården en ny kostym. Nya fönster har satts in...
 • växthuset prunkar
  Växthuset prunkar!
  Växthuset som vi byggde i början av maj är nu en fröjd att...
 • växthus Gullmarsgården
  Växthusbygge
  Nu bygger vi växthus på Gullmarsgården. Vi planerar att växthuset är klart inom...

Adress & hitta hit

Gullmarsgården
Gläborg 66
455 91 Munkedal

Tel: 0524-234 56
E-post: info[@]gullmarsgarden.se
Org.nr: 556794-4094

Hitta hit