Telefon: 0524-23456

Bostad med särskild service (BmSS)

Bostad med särskild service

BmSS

Gullmarsgården har 5 stycken upphandlade platser för Bostad med Särskild Service (BmSS). De är belägna i ”Annexet” precis utanför huvudbyggnaden. Det är en lägenhet med egen dusch och toalett och varje lägenhet har en utrustad köksdel. Lägenheten är möblerad. Du som boende där har närhet till personal och har tillgång till gemensamma utrymmen.
Individen har möjlighet att laga alla måltider i lägenheten alternativt äta gemensamt i huvudbyggnaden. Detta utformas utefter uppdrag ifrån socialtjänsten baserat på individens nivå.
Personal har medicinövertag och individen har en kontaktman precis som på en vanlig SoL-placering. Hen är välkommen att deltaga i alla aktiviteter som boendet erbjuder och är välkommen in i huvudbyggnaden.
Tillsammans med kontaktmannen utformas schema på vilket stöd individen behöver.

Ledig plats här varierar stort eftersom Gullmarsgården är ett korttidsboende. Korttidsvistelse utanför det egna hemmet innebär att du som har funktionsnedsättning tillfälligt bor utanför det egna hemmet under en kortare eller längre period.

En placering kan börja i huvudbyggnaden där hen kan landa och känna sig trygg på Gullmarsgården. Individen blir mer stabil i sitt mående och personalen kan utvärdera vilket stödbehov som finns. Ser föreståndaren att det skulle kunna fungera för en boende provar vi gärna att flytta hen till annexet för att hjälpa individen framåt.

Vi ser gärna att personen är självgående och kan passa tider, hålla en god kultur gällande städ och tvätt och personlig hygien för att klara av att bo i annexet. Detta arbetar personalen för att hen skall bli och behovet utformas därefter. Stödet ges alltid utefter individuellt behov.

annexet gullmarsgården

 

Bilder från tre av lägenheterna

Om Gullmarsgården

Gullmarsgården erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att bemöta de boende på ett förtroendefullt sätt.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet. Vi ser människor förändras!

Mer om Gullmarsgården


Webbplatser inom verksamheten

Ur dagboken

 • renovering
  Fasadrenovering
  Under sommaren 2018 fick Gullmarsgården en ny kostym. Nya fönster har satts in...
 • växthuset prunkar
  Växthuset prunkar!
  Växthuset som vi byggde i början av maj är nu en fröjd att...
 • växthus Gullmarsgården
  Växthusbygge
  Nu bygger vi växthus på Gullmarsgården. Vi planerar att växthuset är klart inom...

Adress & hitta hit

Gullmarsgården
Gläborg 66
455 91 Munkedal

Tel: 0524-234 56
E-post: info[@]gullmarsgarden.se
Org.nr: 556794-4094

Hitta hit