Telefon: 0524-23456

För beställare – vår vårdkejda

Tillsammans gör vi skillnad

Gullmarsgården är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning.

Gullmarsgården är ett anpassat boende och rehabilitering för vuxna kvinnor och män med psykiska funktionshinder uppkomna av psykisk sjukdom eller missbruk. Vi erbjuder en vårdkedja och tar emot personer med såväl lättare som tyngre vårdbehov, samt personer som har LPT  och LRV. Vården har 22 platser och drivs i samma regi sedan 2004, men gården har varit vårdplats sedan den byggdes 1936. Vi har också 5 BmSS-platser.

Vi är ett komplement till kommunala boendeformer för både längre och kortare placeringar. Vi har även träningslägenheter som används som tillfällig avlastning eller utslussning. Dessutom har vi ett antal referensboenden till vårt förfogande.

Gullmarsgården erbjuder ett personligt förhållningssätt gentemot de boende. Genom att bygga på relationer med de boende kan vi skapa unika lösningar och bemöta de boende på ett förtroendefullt sätt. På Gullmarsgården blir man sedd! Relationer finns mellan de boende och all personal, såväl föreståndare som boendecoacher.

Ramavtal finns

Gullmarsgården finns med i flera ramavtal för särskilt boende för psykiskt funktionsnedsatta.

julfirande gullmarsgården

Hemmiljön

Vi återskapar en hemmiljö där det bakas kaffebröd flera gånger i veckan, erbjuds hemlagad mat varje dag och där den boende ges förutsättningar att påverka sin vardag. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet.

samtalsrum

Vården

Vård och välmående står i centrum på Gullmarsgården. Psykiatriker finns att tillgå för vår sjuksköterska och vi tillämpar medicinövertag. Vi arbetar med drogfrihet och med sysselsättning, för att skapa meningsfullhet och egenvärde.

hemlagad mat

Måltiderna

Våra kokerskor lagar all mat från grunden, vi köper alltså inte in några halvfabrikat. Maten serveras i vår gemensamma matsal och följer ett fast schema under dagen som återupprepas varje dag. Detta för att skapa ett hållande och en trygghet för de boende.

annexet gullmarsgården

Bostad med särskild service (BmSS)

Gullmarsgården har 5 upphandlade platser för BmSS. De finns i ”Annexet” precis utanför huvudbyggnaden. Varje lägenhet är möblerad, med dusch, toalett och utrustad köksdel. En placering kan börja i huvudbyggnaden och när det fungerar flyttas över till BmSS. Närhet till personal och tillgång till gemensamma utrymmen. Läs mer om BmSS-platserna här.

Målsättning

Målet med vistelsen hos oss är att individen ska kunna leva och fungera i sitt framtida planerade boende. Vi vill därför ta fram och skapa de förutsättningar som finns hos var och en för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet.

Arbetsmetod

 Vi arbetar med ett miljöterapeutiskt och salutogent förhållningssätt, vilket genomsyrar hela vår verksamhet. Vi fokuserar på faktorer som orsakar och vidmakthåller hälsa. På Gullmarsgården använder vi oss av ett unikt bemötande, där vi ser de boendes specifika behov. Exempelvis får man som boende önska fika när man får besök av anhöriga och/eller socialtjänst.
 Vi arbetar med att återskapa en hemmalik miljö både i vardagen och vid högtider. Vi dukar upp till påskmiddag, midsommar, kräftskiva med nykokta kräftor direkt från fiskebåten på Smögen, halloweenfest och vårt traditionella julbord där de boendes anhöriga och socialsekreterare också är välkomna.
Vi arbetar med individuella arbetsplaner som upprättas i samråd med vårdtagaren, kontaktmannen och vår uppdragsgivare. Där vi utgår från individens behov.
Vid behov utformar vi en ADL-status som kontinuerligt utvärderas och följs upp. Stor vikt läggs på träning av den sociala funktionsförmågan.
Varje boende har en kontaktman i personalen som hjälper till med ADL-träning samt kontakt med socialtjänst och/eller sjukvården. Kontaktmannen står för det mesta av dokumentationen av vården av den boende.

Fakta om boendet

rum på gullmarsgården

Rummen

Alla boende har egna rum. Där finns basmöblemang inklusive dekorativa element, och den boende ges möjlighet att sätta sin egen prägel på rummet och ta med egna möbler.

gullmarsgården tv

TV, wifi och dator

Alla rum har egen TV och wifi-tillgång. De boende som har dator får hjälp av personalen att göra den i ordning.

Gullmarsgården utslussningslägenhet

WC och dusch

I huvudbyggnaden finns toalett och dusch i korridoren och delas av de boende på den våningen. Varje träningslägenhet har eget badrum.

Gullmarsgården matsal

Matsal

Matsalen är ljus, med utsikt mot gröna ytor. Här serveras sex måltider per dag. Här finns också en välanvänd soffgrupp och en stor vägg-TV.

gullmarsgården

Egna vrår och stunder

Huset har många vrår, för den som söker en egen stund. Samma sak i trädgården. Dessutom finns stigar att ströva på.

Gullmarsgarden-0960

Gemensamma ytor

Soffgrupper och uteplatser finns det gott om, så det är bara att välja. Balkongen på 2:a våningen är populär liksom soffan vid akvariet.

Gullmarsgarden-0946

Motion

På Gullmarsgården erbjuder vi både styrketräningsrum och powerwalks. Naturstigar finns nära inpå. Vi har även avtal med simhall och externt gym. Du kan läsa mer på sidan Aktivitetsmöjligheter.

makrill

Aktiviteter och sysselsättning

Vi arbetar aktivt med sysselsättning. Varje vecka har vi aktiviteter och utflykter. Vi har årskort på djurpark och gör större utflykter regelbundet. Du kan läsa mer på sidan Aktivitetsmöjligheter.

Personalstyrka och träningslägenheter

Gullmarsgården utslussningslägenhet

Utslussning

Vi har sex träningslägenheter på Gullmarsgården samt ytterligare tolv stycken på Kung Rane. Dessa kan användas för att prova på ett eget självständigt boende med viss stöttning från personal. Mer om utslussning och lägenheterna.  Vi har också flera referensboenden.

personal gullmarsgården

Personal

Personalen på Gullmarsgården är lyhörd och engagerad. Personalgruppen består bland annat av föreståndare, sjuksköterska och undersköterskor. I teamet ingår också två kokerskor och en vaktmästare som involverar de boende i sina arbeten. Läs mer om personalen.

Placeringsrådgivning

Välkommen att kontakta oss om en placering. Vi rådgör gärna och svarar på frågor.
Telefon: 0524-234 56
Tillgänglighet: Kl. 08-21.

Boka plats här!

Här kan du som handläggare skicka in din platsförfrågan så kontaktar vi dig samma dag.

SSIL-omdömen

Vi deltar årligen i SSIL:s kvalitetsundersökning.

Här kan du se SSIL-omdömen för Gullmarsgården.

Tillstånd

Verksamheten har tillstånd med stöd av 7 kap. 1§ punkt 3 i Socialtjänstlagen och 4 kap. 3§ i socialtjänstförordningen av socialstyrelsen att bedriva enskild verksamhet.

Om Gullmarsgården

Gullmarsgården erbjuder en vårdkedja av boende, för vuxna med missbruk och psykiskt funktionshinder. Vi bygger på relationer och på att bemöta de boende på ett förtroendefullt sätt.
Vi är ett mellanvårdsalternativ för människor som antingen bundits till en allt för sluten vård eller som riskerar social utslagning. Hos oss upplever man Struktur, Trygghet, Relationer och Delaktighet. Vi ser människor förändras!

Mer om Gullmarsgården


Webbplatser inom verksamheten

Ur dagboken

 • renovering
  Fasadrenovering
  Under sommaren 2018 fick Gullmarsgården en ny kostym. Nya fönster har satts in...
 • växthuset prunkar
  Växthuset prunkar!
  Växthuset som vi byggde i början av maj är nu en fröjd att...
 • växthus Gullmarsgården
  Växthusbygge
  Nu bygger vi växthus på Gullmarsgården. Vi planerar att växthuset är klart inom...

Adress & hitta hit

Gullmarsgården
Gläborg 66
455 91 Munkedal

Tel: 0524-234 56
E-post: info[@]gullmarsgarden.se
Org.nr: 556794-4094

Hitta hit